Αρχική Η Εταιρία Τακτοποίηση Αυθαιρέτων Κατοικίες προς πώληση στη Βυζίτσα Πηλίου Πολιτική Απορρήτου Επικοινωνία
 
Κατοικίες προς πώληση στη Βυζίτσα Πηλίου
 
Η Βυζίτσα
   Σκαρφαλωμένη στις κατάφυτες νοτιοδυτικές πλαγιές του Πηλίου 30 χιλιόμετρα από το Βόλο, ανάμεσα στις Μηλιές και τις Πινακάτες, σε υψόμετρο 500 μέτρων, η Βυζίτσα είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας.
   Τα ανακαινισμένα αρχοντικά –πολλά από τα οποία έχουν διαμορφωθεί σε εξαιρετικούς ξενώνες-, οι πέτρινες εκκλησίες του 18ου αιώνα, τα καλντερίμια και οι κρήνες συνθέτουν ένα ζωντανό μουσείο της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής.
    Η θέα στον Παγασητικό κόλπο κόβει την ανάσα.
   Ο επισκέπτης θα περπατήσει στα δροσερά καλντερίμια, θα επισκεφθεί τη μονή του Αγίου Ιωάννη και τη βασιλική της Ζωοδόχου Πηγής και θα απολαύσει την τοπική κουζίνα και τα παραδοσιακά γλυκά στις γραφικές ταβέρνες και τα καφέ της πλατείας του χωριού, στη σκιά των πλατάνων που ο γηραιότερος έχει ηλικία 600 ετών.
   Ακολουθώντας μακρύτερες διαδρομές μέσα από δασωμένα μονοπάτια, θα πορευτεί προς τον οικισμό Αργυραίικα, περνώντας δίπλα από τον καταρράκτη, ή προς τις Μηλιές και το σταθμό του τρένου, του θρυλικού «Μουτζούρη».

 
Κάντε κλικ για μεγέθυνση


 
Αρχική         Η Εταιρία     |      Τακτοποίηση Αυθαιρέτων     |      Κατοικίες προς πώληση στη Βυζίτσα Πηλίου     |      Πολιτική Απορρήτου     |      Επικοινωνία
Copyright © 2010 Design by infocus